Правила за публикуване

Основни правила за посетителите и потребителите

Посетителите имат право:

 • Да разглеждат сайта, публикациите и страниците в него напълно безплатно.
 • Да се регистрират, с което стават ранк потребители.

Потребителите имат право:

 • Да добавят нови рибарски истории, вицове, рецепти и статии.
 • Да оставят коментари по публикациите и статиите чрез формата за коментари.

Правила за писане и публикуване:

Ако сте решили да добавяте и споделяте нова информация в сайта, трябва да сте наясно със следните няколко правила, които трябва да спазите, за да бъде вашият текст публикуван:

 1. Статии – Имате право да добавите ваша статия, която може да бъде и с рекламна цел, но ще бъдат допускани предимно образователни статии на тема риба, рибарство и риболов. Вашите статии трябва да отговарят стриктно на условието ни за уникално, което е над 80% за статиите. Уникалност може да проверите с ТОЗИ инструмент. Това означава, че НЯМАТЕ право да пускате вече добавена някъде другаде статия. Необходимо е да я преразкажете. Статията трябва да е с минимум 350 думи текст и имате право на 1 (един) обратен линк (връзка) към ваш сайт (проект) по ключова дума. Ако Вашата статия е с дължина на текста над 500 думи, то Вие имате право до 2 (две) обратни връзки, но не повече. Условието за уникалност важи с пълна сила. Няма да бъдат допускани статии с по-малко от 350 думи на рибна тематика и с по-малка уникалност от 80%. Ще бъдат изтривани без предупреждение!
 2. Рибарски истории – Трябва да бъдат от минимум 350 думи в смислен текст и по възможност с предварително проверен правопис и без (или минимални) грешки. Истории, които не са свързани с риболов, рибарство и един ден на риба НЯМА да бъдат публикувани. Имате право на 1 (един) линк (обратна връзка) по ключова дума към ваш сайт (проект) като не се допускат директна реклама и афилиейт връзки. Връзката не е задължителна. Важна е историята и тя да достигне до повече хора.
 3. Рибарска кухня – Имате възможност да ни представите Ваши авторски рецепти за Ястия с риба и/или как да сготвим улова. Рецептите трябва да бъдат Ваши или от другаде, но ДА СА преразказани. Възможен е редакторски контрол и промяна на текста от модератор, преди публикуването им. Не се допускат чисто копирани рецепти.
 4. Рибарски вицове – Споделете с нас още смешни истории и вицове с рибари. Прегледайте вече публикуваните, за да сте сигурни, че предложеният виц от Вас не е публикуван вече, за да не се дублира. Да се забавляваме!
 5. Рибарски игри – Тази секция е изцяло под модераторски контрол и Вие нямате възможност да давате предложения за нови игри. Просто играйте!

Допълнителни правила:

 • Ако добавяте снимка към вашата статия, тя трябва да е с уредени авторски права. Ако не може да се прикачи поради ограничения за качване, чрез формата за добавяне на статия може да я вмъкнете в текста чрез бутона „Insert/edit image“ и попълните полето „Image URL“ с адреса до снимката в интернет.
 • Ключови думи към статиите се изреждат със запетаи. Тези тагове не бива да бъдат повече от 5 на брой и да няма повтаряемост. Възможно е опцията за тагове да не е позволена!
 • Статиите трябва да бъдат грамотно написани, без правописни и смислови грешки.
 • Не се допуска добавянето на т.н. реферални линкове, реклами към директни продажби, сайтове с порнографско и друго, забранено от закона съдържание, хазартни сайтове, вулгарен текст и прочие от подобен род.

Запазваме си правото:

 1. Да не одобряваме статии, неотговарящи на условията за публикуване.
 2. Да коригираме неволно допуснатите граматически и смислови грешки на текста, доколкото е възможно това.
 3. Да изтриваме коментари, които биха навредили на репутацията на сайта, които са вулгарни или безцелно пуснати с недосмислица, спам коментари и други по наша преценка.
 4. Да изтриваме профили, които системно нарушават правилата за писане и културно държание в сайта.
 5. Да използваме вашите статии като ги публикуваме в социални мрежи и други сайтове с цел популяризирането им.
 6. Да променяме условията за ползване на сайта и правилата в него по всяко време.

Забранява се:

 • Лошия и вулгарен език за писане на статии и коментари в сайта.
 • Копирането на статиите или част от тях в друг сайт. Задължително е поставянето на активна обратна връзка.

Запознайте се и с Условията за ползване.